Enkelt, men försvinnande gott!
Citronkyckling med oliver
Ingredienser
- 1 kg kycklingfilé
- 4 st vitlöksklyftor pressade
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 5 dl havregrädde
- 1 st hönsbuljongtärning alt. 1,5 msk kycklingfond
- 1 tsk rosmarin
- 1 st citron rivet skal och saft
- 1 dl hackad persilja fryst
- 2 dl kalamataoliver urkärnade
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 225 grader. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen i lite olja (dela upp kycklingen i två omgångar i stekpannan). När kycklingen börjar få färg pressa ner vitlöken och låt steka med en liten stund. Peppra lätt.
-
Samtidigt som kycklingen bryns, värm upp havregrädde i en kastrull. Riv skalet på en citron. Tillsätt buljongtärning, rosmarin, persilja, citronskal och pressa ner saften från citronen.
-
Lägg den brynta kycklingen i en ugnsfast form och häll över oliverna och sedan gräddblandningen (se till att buljongen lösts upp!). Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter.
-
Servera med långkornigt ris och en grönsallad.
Receptanteckning
Receptet är hämtat från http://mittkok.expressen.se/recept/citronkyckling-med-oliver/.