Relativt enkelt, men supersmarrigt långkok på högrev. Passar perfekt till en god lördagsmiddag – liten insats, massa gott!
Söt och stark högrev (långkok)
Ingredienser
- 1 kg högrev
- 1 st gul lök grovhackad
- 2 dl öl
- 2 dl coca cola
Pasta
- 2 st röd chili finhackad
- 2 st torkad chipotle finhackad
- 5 st vitlöksklyftor pressade
- 2 msk japansk soja
- 4 msk tomatpuré
- 1 msk svartpeppar grovmalen
- 1 tsk salt
- 1 msk spiskummin
- 1 tsk koriander malen
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 150 grader. Blötlägg chipotlen i hett vatten i 15-20 min.
-
Finhacka den röda chilin (ta bort kärnorna om du inte gillar så stark mat). Skala och pressa vitlöksklyftorna. Ta upp och finhacka chiptolen. Blanda alla torra kryddor med chili, chipotle, tomatpuré, vitlök och soja till en tjock pasta.
-
Smörj in köttet med pastan och lägg ner det i en ugnsfast form (med lock). Skala och grovhacka den gula löken och lägg den runt köttet. Häll över coca-cola och öl och lägg över locket.
-
Ställ in köttet i ugnen i 4-5 timmar. Har du längre tid på dig kan du sänka värmen till 125 grader. Vill du använda slowcooker så kör på Hög i minst 6 timmar. Testa att köttet är klart genom att dela på det med två gafflar; om det lätt faller isär är det färdigt.
-
Ta up köttet ur grytan. Antingen kan den delas i hela bitar och serveras som den är eller så kan man dra isär den med gaffel och serveras som "pulled beef". Ifall du vill ha lite mer smak (och styrka!) på köttet kan du lägga över/blanda i lite av lök-chiliröran som blir kvar i grytan. Servera med exempelvis sötpotatispommes och en grönsallad.
Receptanteckning
Receptet är hämtat från http://www.tasteline.com/recept/pulled-beef-burgare-med-hemgjorda-pommes-frites-och-inlagd-rodlok/.