Ett riktigt gott tillbehör till sommarens grillkvällar.
Rabarberchutney med chili
Tillagningstid 1 timme
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 2 röda lökar
- 3 msk ättikssprit 12%
- 0,75 dl vatten
- 4 dl strösocker
- 1 tsk mald ingefära alt 1 msk riven färsk
- 1,5 msk currypulver
- 2 tsk salt
- 2 st röda chilifrukter finhackade alt 1 tsk sambal oelek
- 6 st torkade aprikoser finhackade
Instruktioner
-
Skölj rabarbern och skär i centimetertjocka bitar. Om rabarberstjälken är grov kan den behöva delas i lite mindre bitar på längden först. Skala och finhacka sedan löken. Lägg rabarber och lök i en kastrull och tillsätt ättika och vatten. Koka i 10 minuter. Rör om ett par gången under tiden.
-
Blanda i resten av ingredienserna och låt puttra i 30-40 minuter på låg temperatur. Var noga med att röra runt ända ner till botten av grytan med jämna mellanrum för att undvika att det bränner fast.
-
Häll upp i rena burkar och sätt på lock. Låt svalna och förvara sedan kallt. Alternativt går det bra att frysa och ta fram vid behov. Då är hållbarheten betydligt längre.