Biffcurry (långkok)

Biffcurry (långkok)

Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 4 timmar
Total tid 4 timmar 30 minuter
Portioner 5 portioner

Ingredienser

  • neutral olja t ex solrosolja eller rapsolja
  • 1 kg högrev dela i 2cm kuber
  • 2 st gula lökar finhackade
  • 4 st vitlöksklyftor pressade eller finhackade
  • 2 st röda chilifrukter eller 2-3 tsk chilipulver
  • 3 cm ingefära (drygt 1 msk) färsk och riven
  • 2 msk spiskummin torkad
  • 2 msk koriander torkad
  • 1 msk gurkmeja torkad
  • 2x400 g krossade tomater
  • 1 msk garam masala torkad
  • 400 ml kokosmjölk
  • handfull färsk koriander hackad
  • 2-3 tsk salt

Instruktioner

  1. Ta fram köttet och dela det i 2 cm stora kuber.

  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbitarna i omgångar i några minuter så de får färg runt om. Lägg köttet i en ugnssäker gryta.
  3. Häll i lite mer olja i stekpannan och stek den hackade gula löken i ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, chili och ingefära och stek ytterligare 2-3 minuter. Häll i spiskummin, gurkmeja och koriander (torka och stek i ytterligare några minuter). Häll över allt i grytan.

  4. Tillsätt de krossade tomaterna till grytan. Fyll tomatburkarna med vatten och häll i vattnet i grytan.

  5. Rör ihop alla ingredienser och tryck ner dem så att allt täcks av vätskan. Koka upp och låt stå och småkoka med lock i ca 4 timmar. Alternativt kan man koka upp grytan och sedan ställa in den i ugnen på 175 °C i ca 4 timmar. Receptet fungerar även bra i en Slow Cooker; ställ den på High i 4 timmar.

  6. Grytan är färdig när köttet faller isär. Ca 30 minuter innan grytan är klar; rör i kokosmjölk och garam masala och smaka av med lite salt.
  7. Servera med basmatiris och en grönsallad. Strö över några blad färska koriander vid servering.

4 svar på ”Biffcurry (långkok)”

  1. Riktigt dåligt!
    5 timmar och x hundra kronor fattigare..

    1. Hej! Så tråkigt att du inte gillade det. Återkom gärna med vad det var du inte gillade, så kan jag kolla så att det inte är något som blivit fel i receptet.

  2. Hjälp mej! Snälla hur räddar jag upp detta recept?

    1. Hej! Så tråkigt att höra att det inte blev bra. Jag förstår att det nog är för sent att göra något åt saken nu, men beskriv gärna vad som gick på tok så kan jag kolla så det inte blivit något fel i receptet.

Lämna ett svar till Matmor Avbryt svar