Långjästa rågfrallor utan vetemjöl

Jag blev riktigt lycklig när jag testade det här receptet första gången. Det är lätt, innehåller inga ovanliga mjölsorter och smakar i stort sätt som vanliga rågfrallor med vetemjöl! Det går utmärkt att göra dubbel sats, men jag får inte plats med en större plåt i mitt kylskåp.

Länk till ursprungsreceptet finns längst ner under receptet. 

Långjästa rågfrallor utan vetemjöl

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Jäsning 12 timmar
Total tid 25 minuter
Portioner 6 frallor

Ingredienser

  • 0,5 pkt jäst
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk mald anis och fänkål valfritt
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl havremjöl kör havregryn i mixern
  • 1 dl maizena

Instruktioner

På kvällen

  1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olja, salt samt anis och fänkål (valfritt, kan utelämnas). Rör ner fiberhusken i det grova rågmjölet och blanda snabbt ner grovt rågmjöl, havremjöl (dvs havregryn körda i mixern) och maizena i degvätskan. Avvakta nån minut så fiberhusken hinner svälla så blir degen lättare att hantera. 

  2. Dela degen i 6 bitar och forma till frallor. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper, lägg över en bakduk och ställ in i kylen för att jäsa under natten.

På morgonen

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram frallorna och låt de stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Grädda i ca 15 min. Låt bullarna stå och svalna i några minuter innan de skärs upp. Annars är det risk att de känns lite degiga i mitten.

2 svar på ”Långjästa rågfrallor utan vetemjöl”

  1. Mer mjöl måste tillsättas om det inte skall bli soppa.

    1. Hej! Det var tråkigt att höra. Jag får göra ett provbak och se om det är något fel i receptet.

Lämna ett svar till Anonym Avbryt svar